CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 29, 2011

(Ultimate Cheesy Bites 7 Pizza)'s Day :D

hari niey. .
jalan2. .
dengan Mama Abang and Aqif :)


Ayah tak dapat join. .
sebab Ayah kerja hari niey. .
tak ape lah. .
dengan mereka2 ini pun bisa deyh. .
ngee~


malas nak cerita panjang. .
masuk pictures jela. .
eayh ? 
:D


nahhhhhhhhh..........
keep ur eyes. .
ngee~

dimulakan dengan 'NUR. .

pakcik comel niey =p

our driver today :)

apekah maksud Aqif ? o,o

hah, niey satu lagi. .apekah maksud disitu ? =p

comel nyer pakcik nieyh !! :D

the only one in my LIFE :)

. .diakhiri SYAHIIRAH.
bye ! 
hahaa :)

Tuesday, December 20, 2011

OVERslept

ahaa. .tidur after lunch sgt menyoronokkan ye. . :)
sampai overslept bagai. .
haiyaa. .
maluu. .sebab ade orang perasaan. .and sampai lambat pergi class Mat , okeyh ! :D
hahaa.

tup-tup, lagu 'stereo hearts' berkumandang. .
1st,  iera rase macam dalam mamai. .sempat berkata :  

kenapa Fifi call niey ? 

memang tak sedar lah dah pukul berapa masa tuh. .
dan-dan, dah pukul 3.46pm ye. .

when you realized that you overslet, you jump off the bed like a NINJA , okeyh .
hahaa. .
tengok kat tingkap, Fifi dengan Sasa dah tunggu. .
Astagfirullahalazim. . 
selamat dah solat before tidur tadi kan iera. . :)

muka sangat sembam-tidur 2 jam tahu. .
memang lena. .sampai bila tah hujan pun iera tak tahu. .
ngee~

siap-siap. .

sampai bawah, terserempak dengan geng-geng kak Nazira.
OMG.
iera dah rase sesuatu.
kak Cik berkata:

asal muka tembam semacam niey ?

kak Nazira terus cakap:

nampak sangat muka baru bangun tidur !

iera pulak. .tersengeh-sengeh jela. .
maluuu tahu. .
kih-kih-kih ^^

and iera boleh terlepas cakap lak  :

iera mimpi akak tadi lahh. .tuh yang  overslept. .

then kak Nazira cakap :

tuh maknanya kau rindu aku !

hehee. .malu pulak terlepas cakap. .
^^

kantoi sudah. .
dah lah iera tak selalu tidur siang. .then bila tidur siang overslept pulak. .
hahaaa. .padan lah muka awak , iera ! :D

masalahnya iera tak dengar pun. .lagu 'just so you know' berkumandang untuk membangunkan diri niey ?
salah iera ke ?
hahaa :D
soalan kurang cerdik. .hehee.
mestilah iera tidur lena sesangat kan sebab tak sedar alarm pun. .











p/s:1st time overslept disiang hari sampai lambat pergi 
kelas.

Saturday, December 17, 2011

Aku Permata :)

ada satu lagu niey. .baru kut ? this song is very meaningful to me. .
what i feel now. .ade sikit2 kat dalam lagu niey. .
cehh ! :D


Terdampar jauh dihempas badai ku hanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau ku tempuh dalam mencari jawapan
Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yang terjadi ada hikmah sebaliknya
Ku beranikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang kudambakan
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan
Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar
Agar permataku terus bersinar
ahaa.mana yang iera bold tuh. .tuh la maksud iera lagu niey meaningful pada iera. .
no one knows my sorrow :) cuma Allah je yang tahu.
iera tak ade lah cakap iera niey permata , tapi dah tajuk lagu dia tuh. .hehee :D  dan. .bukan iera tak bersyukur sebab iera tak rasa kemanisan hidup tuh, ada banyak dah kemanisan yang iera ada dalam hidup iera. .but, kemanisan hidup untuk 'masalah hati' iera sekarang niey, yang susah iera nak dapat. .dapat tuh dapat,tapi sekejap. .
yela, kita dapat tuh semua daripada Allah. .bila2 masa je Allah boleh amibil balik nak uji kita. . :) macam diri kita jugak, bila2 je kan kembali pada-Nya ? 





p/s:iera tak tahu nak cerita kat siapa, i feel like i've nothing.

Friday, December 16, 2011

happy BIRTHDAY to Sasa

great day with you, Sasa aka Nur Salihah binti Mohamad :D

happy birthday to you, Sasa

sekarang anda dah berusia 18 tahun genap ye, remember that !
hahaaa

sempena hari si Sasa niey, dan-dan hujan punyer lah lebat masa balik dari class Chm tadi siang. .
memang sedap tuh kan nak mandi hujan. .

nak sampai bilik memang kena merentasi badai kut. .hujan selebat2nyer tidak weyhh. .

ternampak pulak kak Nazira and the gang redah je hujan lebat niey. .dengan bukak kasut bagai. .
then kitorang pun ikiut lah bukak kasut semua. .

lariiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

letak beg matric card semua dulu, then main hujan lah  !

yeahh ! :D

sepak2 air dengan Sasa, Fifi, Sue . .3 orang pakai baju kurung je, si Fifi tak. .
sepak2 air lopak kat rumput2 niey. .
sejukk sangat !

tak ade pictures nak upload sebab basa lencun kuyup semua. .memang tak lah kan. .
OMG . badan rasa sakit sangat sekarang.
sebab after mandi hujan tuh, memang badan rasa penat kut.
dah lama tak se'active' itu.
:)

jarang kut nak lari2 sekarang. .time zaman2 sekolah rendah boleh lah. .sampai terkoyak2 baju sebab jatuh, .
hahaa :D
lol.

thanks alot korang :)
spent time with me.

tuh siang punyer. .

malam pulak. .attack time ! wee*

iera mintak tolong Ija belikan cake untuk Sasa. .kebetulan Ija nak beli cake untuk kak Ikin (classmate dia)
credit to:Nurul Hafizah :)

then, last minute plan. .
iera buat air sabun2 tuk Sasa ye.
tepung pun dapat dari Ija.
hehee.

niey dia cake Sasa. .



iera pura2 buat kisah sedih nak mengadu kat Sasa . .dia solat dulu. .iera ajak lepak kat anjung. .
hehee.
siap nak tukar seluar bagai kut. .hahaa. :D

padahal mesti kotor kut ? kena sabun tepung kan. .
:P

belum turun tangga pun dah kena. .

Selamat Hari Jadi. .Selmat Hari Jadi. .Selamat Hari Jadi Sasa. .Selamat Hari Jadi. .
!!!
tiup2 lilin . .yeahh. .






terkejut ye Sasa ?
:D

bagi cake pun nak lari. .penat tau iera pikir nak cari cake mana last minute punyer plan niey. .
hahaa :D

Sasa niey pemalu orang nyer. .cepat sangat melatah nyer . .nak-nak bab2 macam niey. .
dia memang dah cuak kut. .takut kitorang buat something kat dia kan. .

Sasa, tak syok lah if tak kenakan birthday girl ! 

iera belajar anu-anu orang niey since masuk sini niey. .
sejak2 duduk berdikari. .jauh dari family yang tersayang niey. .
ade je orang2 kat sini ajar nak prank-prank bagai niey. .
ade lah orang2 itu. .tak nak lah mention nama2 orang2 tuh. .
biar panggil 'orang2' je. .
wee*

Sasa, harap2 semalam birthday Sasa paling best dengan member2 ye ! :D

happy Birthday Sasa Sayang :) ♥









p/s:sorry Sasa :)

Wednesday, December 14, 2011

DisappointeD

it's amazing how someone can break your heart, but you still can love them even with a little pieces 

  LOVE is the essential thing to everyone.if you deny it,it's does not mean you can't show or appear your love to person around you.


sometimes that LOVE can give the biggest effect in their life.


it hurts when you ignoring the person who you love the most.


that one person you love so much has the ability to make you cry so hard.


LOVE is when you care about someone else more than yourself.
That's it.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




no one knows my sorrow


i cant tell them.
i dont think everything will be fine.
i learned not to expect anything from anybody after being dissapointd so many times.
what i really need now, to be with my family.


Mama, iera rasa iera perlukan mama. .pelukan mama. .belaian mama. .
i dont what happend to me.
but, i really need you.
my safe place,homesweethome.


it so heartless.

Tuesday, December 6, 2011

lumrah HIDUP ini

iera hanya mampu tersenyum je sekarang. .
walaupun iera menghadapi pada mulanya dengan tangisan, iera kena kuatkan ?
tiada siapa yang iera nak salahkan. .
benda dah jadi pun. .
walaupun iera sendiri tak tahu dan tak sangka benda2 macam niey berlaku kat iera lagi. .
iera bangun dari tidur tadi hanya mengharapkan semua yang berlaku hanyalah satu mimpi ngeri. .
tapi bila iera kenangkan balik, iera rasa sedih sangat. .


iera tak minta orang jaga hati iera. .jaga perasaan iera. .sampai terpaksa atau nak korbankan perasaan sendiri. .
tersentap atau tak tuh perkara kedua kalau kita nak luahkan perasaan. .
tapi jangan sampai kita tersalah beritahu kat orang. .
apa salah nye kita terus terang je masalah yang kita tanggung kat orang tuh ? no need to tell somebody else to relieve ur feeling. .ur heart. .


orang selalu cakap kan. .jaga aib orang..tak kira lah siapa pun orang tuh. .insyaAllah Allah akan menjaga aib kita di akhirat kelak. . :)


tapi apa yang kita boleh buat, manusia sering melakukan kesilapan. .
iera pun tak ada maknanye terlepas dari semua tuh. .i'm not a right person to someone.maybe.deserve or not, we will know it. .biarlah kita je yang tahu, tak perlulah nak bagitahu orang lain yang. .


kita niey layak ke tak untuk orang yang ada dalam hidup kita sekarang


siapa2 pun yang wujud dalam hidup kita, ada hikmahnya. .Allah dah tentukan segala2nya. .walaupun kita rasa itu pilihan kita. .siapa kita nak melangkaui kuasa Allah ?
Allah Maha Adil. .Allah lebih mengetahui segala2nya. .


iera selalu memberikan yang terbaik untuk orang sekeliling iera. .
kelemahan iera, iera senang nak sayang orang. .dan iera susah nak benci orang. .
tak kisah lah orang tuh buat macam mana pun, macam mana pun dia menyakiti hati iera niey, sekejap je iera nak touching. .iera malas nak buat benda niey jadi lama. .


iera kena redha dengan ujian Allah kan ? Allah sedang menguji iera. .
selagi iera bernafas. .iera akan gunakan segala kudrat yang Allah dah beri untuk kegunaan amalan iera kat dunia niey. .


ya Allah, Kau berikanlah aku kekuatan ketabahan untuk menghadapi segala ujian , dugaan yang Kau berikan.


itulah doa rutin iera setiap kali sujud terakhir dalam solat. .
iera harap Allah jadikan iera hamba yang solehah. .insyaAllah. :)


iera sayang semua orang yang ada kat dalam hidup iera. .
iera rasa, korang beruntung sebab wujud dalam hidup iera sekarang, sebab iera memang senang nak sayang orang. .kalau korang nak ketawa dengan apa yang iera cakap niey, terpulanglah. .
iera tahu diri iera macam mana. .Allah je yang tahu rintihan hati iera sekarang niey. .


iera sedih bila masalah iera akan melibatkan kat orang lain yang tak bersalah pun. .
apalagi orang tuh orang yang iera sayang. .
kadang2, iera nak pergi dari kehidupan yang merumitkan niey. .sampai nak fikir biarlah kita pergi meninggalkan dunia niey buat selama2nye. .tapi, cukup ke amalan iera kat dalam dunia niey yang menjaminkan kebahagiaan di akhirat kelak ? jamin masuk syurga ?
Allah je yang tahu. .Allah je yang menilai amalan iera selama hidup iera niey. .


iera tahu tak ada siapa kat dalam dunia niey yang dilarikan daripada masalah. .
siapa yang nak ada masalah? buat pening kepala je kan. .
tapi kalau kita dah tahu ujian dugaan yang Allah bagi kat kita untuk menguatkan iman kita, kita kena teima dengan hati yang terbuka. .
kita sangat kerdil di bumi Allah niey. .


iera tak kisah orang nak cakap iera perangai macam budak2. .cepat tersentap. .tak boleh nak independent. .terlebih manja. .korang nak cakap apa cakap lah. .sebab iera tahu diri iera macam mana. .susah kita nak padamkan pandangan dan penilaian orang kat kita. .yang penting kita tahu jaga diri. .


tak perlulah kita nak mencari kesalahan orang lain. .sebab nobody's perfect.
yang sempurna hanyalah Allah SWT.
nak memperbaiki kesalahan orang memang digalakkan. .yela, sampai bila nak biarkan orang melakukan kesalahan yang sama setiap hari ?
biarlah berpada2 caranya. .fikir dulu sebelum bertindak. .
got it ?


cara penulisan memang melambangkan apa yang ada pada diri dia. .tapi jangan kita selalu mengharapkan yang terbaik daripada dia berdasarkan penulisannya. .
kematangan tak semestinye memberi kebaikan, dan kebaikan tak selalunye datang daripada kematangan seseorang.

#luahan hati yang ditapis sebaik2nya#
#ikhlas, insyaAllah :)#

Sunday, December 4, 2011

Seremban for 2nd semester

semalam; 3 Dis 2011 hari dimana ktorang jejalan ye. .
cehh ! :D

ktorang tuh --> saya, Hafizah, Fifi, Dini, Zati and Suhaila

ktorang gerak Pilah dlm kul 9.15am cmtuh. .ahaa.ktorg ambil two cab sebab 6 orang kan. .

see. . before nak naik cab :)



sampai station bus Pilah je terus naik bus Cityliner nak ke Seremban. .
tak ramai sangat tak payah berebut sangat sebab pagi lagi pun. .
still awal. .

sampai je Terminal Seremban, ktorang decide ambil cab nak ke JJ . .sebab macam tak biasa nak naik bus ke JJ tuh. .if naik bus rm1.80 je. .but cab caj rm10. .
ahaa.macam tuh la ye.
memang hari pembaziran semalam kan. . -,-

dah sampai JJ, ktorang beli dlu ticket wayang Ombak Rindu ye. .sebab takut cepat habisla pulak kan. .ktorang ambil pukul 2.00pm. .

ktorang sampai JJ dalam pukul 11.15am camtuh. .lah. .
ade masa sebelum nak tengok wayang tuh, kitorang karok untuk 5 lagu je !
:D

apa diorang cakap . .karaoke jamban?sounds macam tuh la. .hahaa
kecik je macam kotak, gelap pulak tuh. .
boleh je kan orang nak buat itu ini. .jeng-jeng-jeng :P

iera dengan zati yang pegang mic, so ktorang la yang paling kuat nak melalak. .
yang lain melalak jugak ye. .
see. . :)




'karok' sakan si Zati niey :p
 paling ktorang lepas habis2 masa lagu last la. .
Ceritera Cinta-Jaclyn duet Rio

Zati jadi Rio and iera pulak Jaclyn. .sampai part high pitch, memang pecah suara iera tahu tak ?
sekarang iera sedang sakit tekak. .nak makan apa2 pun tak best. .sebab lidah niey macam tasteless dah. .
aigoo~
iera boleh nampak kut lidah iera luka. .maybe sebab makan kentang mcD yang sejuk2 dah tuh. .
yela simpan daripada yang lunch punyer sampai malam baru nak makan. .
perit~
p/s:tuh yang malas nak banyak cakap niey :(

lepas tuh ingat nak bowling kejap ! tapi. .penuh pulak. .
tak jadi, then kitorang lunch kat mcD :)









lama kut ktorang spent time kat mcD tuh. .dengan secret recepi nye. .cake nye. .sorang satu. .memang susah masing2 nak habiskan sebab perut giler terlebih had muatan. . hahaa :D

sedapnyerr Chocolate Indulgence :)
yummy-yummy-yummy
dah lama iera ngidam cake tuh,okeyh ! 

lepas lunch tuh terus pergi wayang lah. .
dan-dan, ade orang buat cinema tuh macam bapak dia yang punyer kan. .

kau tuh dah lah orang Islam, pakai hijab pulak tuh !

ape tah masalah mereka niey nak berpeluk sakan kat public figure macam tuh seyh. .
aigoo~
mood masa tuh , kitorang sangat geram. .
and iera cam , mamat tuh budak U iera kut?
i mean. .iera ada nampak mamat niey kat food court depan luar pagar kolej. .
maybe dia kerja atau anak kepada pak cik yang berniaga kat situ. .
haiyahh~
iera tak nak sure sangat, tapi itulah yang iera nampak.

p/s:jadikan tauladan,kita kena jaga imej Islam.

OMBAK RINDU time :)
iera dah baca novel cerita niey dulu. .tapi ija cerita balik baru iera boleh ingat sikit-dikit ya.
cerita dia tak lah sehebat novel nyer. .
if kita baca dengan menonton sesuatu cerita tuh, feel dia mesti lain.
baca more feel la sebab cara penulisan untuk sesuatu situasi dalam scene2 dia lebih menghayati.
cehh ! :D
yang penting iera ada lap air mata iera, okeyh.
p/s: 4 stars ! 







lepas habis, jejalan kejap. .shopping sikit . .
adalah dalam sehelai baju. .
ngee~

balik terminal dalam pukul 5 macam tuh . .kitorang naik cab jugak. .sebab takut lambat sangat sampai terminal. .
sampai terminal, iera dengan fifi decided nak shopping sikit. .sebab nak cari barang for something. .
yang penting, saya dapat Chocolate Blog okeyh :)
yummy-yummy-yummy

kitorang tunggu bus untuk ke Pilah dalam waktu magrib macam tuh. .
 perghh ! menguji keimanan betul bila nak naik bus dari Seremban ke Pilah. .
punyer la ramai manusia nak pergi Pilah. .

p/s:bukan ada pape pun Pilah tuh =P

iera nak sarankan Adun-adun di N.S ketengahkan perkara ini. .disini saya menegaskan , kita perlu memikirkan cara yang lebih baik untuk memberi kemudahan kepada pengguna bus yang ingin pulang ke Pilah.

hahaa :D


masing2 kaki dah sakit sebab seharian berjalan, ,hahaa :D
especially si Zati ,lol

okeyh, semalam memang hari yang memenatkan, plus hari penambahan dosa ku dengan statistic paling tinggi sebab semakin jauh kita berjalan semakin banyak benda yang kita dapat melihat, mendengar tak kisah lah benda tuh yang positif atau negatif. .
yang positif dijadikan tauladan, dan yang negatif tuh kita jadikan sebagai sempadan dalam hidup kita ye. .

Wednesday, November 30, 2011

sakit pinggang =='

pagi2 bangun dah sakit pinggang meyhh :(
iera bangun untuk solat subuh, dan-dan masa nak ambil wudhuk tiba2 pinggang niey sakit lagi. .
ingat dah okeyh dah, sebab masa last cuti sem ri tuh iera memang asyik kena sakit belakang pinggang niey. .
how come. .
then iera senang cepat rasa letih. .nak tunduk2 pun tak boleh sangat. .

mama, i need u. .
kat rumah iera memang mengadu first kat mama lah. .
ngee~ :)




















of course she ! sebab mama selalu kat rumah. .ayah pulak iera ngadu lepas ayah balik kerja. .kejam tak iera?
hahaa

kat siapa lagi seyh iera nak mengadu. .kihkihkih

kenapa asyik sakit belakang je eayh ? iera ade buat benda2 lasak ke. .
#wondering. .

iera pun lupa nak bawak minyak panas or cream nak sapu belakang niey. .
but, hari niey memang sakit sangat sebab dah lama tak kena. .
aiyokk. .

so, iera berfikir sendiri. .
Allah mengingati kita dengan menduga kita seperti ujian niey la. .
bila kita rasa sakit, kita mesti ingat Allah. .
mungkin Allah nak warning yang iera ada but dosa yang iera tak sedar atau yang iera sedar cuma iera je yang tak nak bartaubat dan mungkin dosa itu sedang berterusan ?
hmm. .
iera hamba Allah yang sangat lemah. .
iera selalu doa agar Allah jadikan iera hamba yang solehah. .
hamba yang taat akan perintah-Nya. .

insyaAllah :)

p/s:kita kena selalu ingat mati bila kita ditimpa ujian seperti ini,sebab malaikat menjenguk kita 70kali sehari ye. :) .

Sunday, November 27, 2011

hanya insan BIASA

iera akui diri ini hanyalah INSAN BIASA
iera mengaku ! maybe korang pun akan cakap 


aku pun insan biasa gak !


okeyh, marilah ramai2 cakap


kami hanya insan biasa di dunia niey ! ! !


:D


iera hanyalah insan biasa. .yang sering diduga diuji oleh Allah. .untuk memantapkan iman ?
insyaAllah :)
Allah takkan uji hamba-Nya kalau Dia tak sayang kita. .
Allah takkan turunkan ujian kepada hamba-Nya kalau Dia tak kasih pada kita. .
Allah sentiasa memberi yang terbaik untuk hamba2-Nya. .


percayalah. .Allah dah tentukan segala2nya untuk kita. .kita hanya merancang. .


#selalusangatcakapmacamtuh#


iera hanyalah insan biasa. .bukan semua iera boleh terima , dapat , capai dan buang macam tuh je. .
macam korang jugak kan ?


iera sedang ber'feeling' ini :)


























senang cerite iera pun ade perasaan macam korang jugak. .
semua manusia Allah ciptakan mempunyai perasaan. .macam2 perasaan. .tak payah lah iera nak list kan ye. .


semua orang tak mempunyai satu jumlah sesuatu perasaan yang sama , faham tak ?
hopefully faham lah ye. .


si A , kuat merajuk ! 
si B pulak hot tempered . .


si A punyer perasaan merajuk punyer jumlah lebih dari si B, so dia senang merajuk dari si B.
si B pulak jumlah perasaan panas baran dia lebih dari si A, sebab tuh si A susah nak marah2 dari si B.


macam tuh jugak lah, tak semestinye ape yang si A boleh terima si B boleh terima. .
and si B tak boleh terima itu, tak mustahil si A tak boleh terima itu jugak. .


okeyh, manusia berbeza. .muka pun dah lain dah. .ape lagi hati, perasaan ?
so, kita hendaklah menerima seadanye ape yang dah tertulis tertakdir untuk orang sekeliling kita. .
boleh tegur if benda tuh salah dimata. .but, please use the right words?
sebaik2nye, kita jangan sampai kecikkan hati dia,lukakan hati dia. .
kalau kita takut kita sakitkan hati dia, better jangan. 
tak pun tunggu masa yang sesuai. .agak2 mood dia baiklah senang nak habak. .


iera jenis punyer orang yang susah nak tegur kesalahan orang !
iera tak tahu itu salah satu penyakit manusia atau tak. .
and iera susah nak nampak jugak, sebab iera tak rasa diri iera perfect mana pun. .
iera sendiri ade keburukan diri sendiri. .
yeah, manusia cant be perfect accept for Allah :)
























so, akhir kata saya
terlajak perahu boleh diundur terlajak kata buruk padahnya




cehh ! bubye :)

Saturday, November 26, 2011

BOSAN di rumah ?

saya sekarang dirumah ye. .
my homesweethome ♥

ape cer awak dah balik rumah niey ? baru 1st week meyhh. .
hahaa :D

masalahnyer tak boleh nak buat hape. .
my last minute decision kut? ahaa. .tuh la yang Ija cakap last thursday. .
tepat pukul 11.00am iera checked out bilik. .

iera memang tak terfikir pun iera akan balik tau this week. .
well, Allah yang tentukan segala2nyer. .
rezeki Allah nak iera balik minggu niey. .
iera redha~ :)

comel je Ija jealous iera balik paling awal antara2 yang ade !
hahaa :P
sorry sygs, if iera dah buat keputusan tuh, lagi2 last minute memang susah nak cancel ye. .

so, nak delete entry before niey ke ? tak payah lah. . :P

okeyh, iera balik rumah tak akan ada rasa BOSAN ,okeyh ?
iera pun pelik. .ade jugak yang balik rumah then cakap bosan ?
how come you??

siap cakap menyesal. .buang tenaga dan duit bagai. .
wa geram weyh ngar ayat lu tuh. .

memang lah hati manusia lain2. .tapi jangan lah cakap macam tuh boleh ? siap menyesal bagai. .
cakap bosan je dah lahh. .
aigoo~
selamat lu laki, haram wa nak cepuk lu 

touching pulak eak ?
tak adelah. .
faham tak ape maksud iera?

rumah kita tuh rumah since kita lahir kut? dibesarkan, dididikkan , diajarkan dan ape2lah semua bermula dari situ. .tak kisahlah dah pindah ke hape. .
rumah family awak kan ?
tak baik tau cakap macam tuh. .

bagi iera lah, macam mana pun sebuah rumah tuh. .kecik ke besar. .buruk ke indah. .teratak ke pondok. .kalau dari situ kita memulakan hidup kita, tak ade istilah bosan kat rumah. .
iera tak nak timbulkan sikit pun. .
sebab bagi iera, 'rumahku syurgaku' cehh ! :P

iera tak kisah nak duduk rumah berapa lama. .rumah adalah tempat yang selamat bagi iera for certain things la. .not at all. .

tapi yela, manusia bukan insan biasa. .
macam2 perangai ade kat dunia niey. .
nak cakap macam mana lagi eak ?

hah, suke hati hang la nak bosan duk umah ke tak

tak semua orang rasa rumah diorang macam syurga. .
diorang ade kisah hidup sendiri kan ?
yes ! tak sama kisah hidup awak dan saya

then nak cakap saya untungla ?

Alhamdulillah :) ujian Allah memang berbeza untuk setiap hamba-Nya

wa ter. . 

sudah2lah tuh. .
tak payah nak tersentap sangatlah kan. .

ape yang iera nak sampaikan. .
hargailah masa2 yang anda ade bersama family, tak kisah lah macam mana cara pun. .
memang tak akan sama cara anda dengan orang lain. .
family anda, anda saja yang tahu macam mana, kan ?
hah. .faham dah la tuh. .

bila anda rasa sorang2 je kat tempat lain selain kat rumah, mesti korang ingat rumah. .
just like me ! :P
and i dont know how about you, 
tepuk dada tanya HATI, okeyh ?

anak mama memang macam niey. . ^^''
#gedikhabis#



Tuesday, November 22, 2011

First week in semester TWO

homesick already :)


dah duduk kat rumah lama jugak kut, then kena balik Pilah balik. .to continue my JOB, cehh !
:D


iera and ija dapat very-very-very-very nice view from our new room 
hehee
sounds pelik, tapi betullah tuh apa yang iera nak sampaikan. .

see. .






cantikkan ? and ktorang dapat udara yang segar kut ?
hahaa. skema giler ayat niey :D


lagi2 sekarang memang musim tengkujuh segala, hujan tak tentu siang malam. .
memang sedap nak tidur tak payah pergi class pun tak pe. .
lagipun first week 'kebiasaan'nyer lecturer tak masuk, okeyh. .


dah three days iera pergi class tak ada lecturer. .
tak kisah pun. .selagi ade masa nak rest, rest la puas2. .before assingment segala datang bertimbun2 sampai pening kepala. .
like ZATI depan bilik iera niey, memang pening je kerja dia. .
hahaa. sorry sygs :)


yang si Ija pun dah start lecture. .even just intro. .
dah kena cari itu ini kat tenet. .


si Dini pulak suka lah dapat skype dengan 'abang' dia kan. .sementara tak ade ape2 kerja kan. .:P


then, ade jugak nak balik2 weekend niey !
aigoo~
mood:jealous gilerr


iera nak balik nanti kena marah kut? sebab baru one week kat sini. .tak sampai seminggu pun lagi if iera balik jumaat or sabtu niey. .


but, ade parents ambil tuh, bonus. .
tak payah nak keluar duit even duit PTPTN dah masuk ye. .
yeahh ! :D


tak pe iera sayang, next-next-next-next weekend okeyh ?


huhh. .


untunglah awak , Fifi balik 1st weekend in our semester TWO niey :P


p/s: kat dalam bilik online saje sebab boring -,-

Friday, November 18, 2011

melawan kesepian :)

iera tak ada ape nak share pun niey. .cuma iera nak luahkan apa yang iera rasa and iera pendam, cehh ! 
iera tak tahu apa yang melanda kat diri iera and dalam hati iera, faham tak ?
hahaa.
okeyh, iera kenal diri iera macam mana and tahu sifat iera, faham tak ?
:D
iera nak cakap yang iera sedang sepi and sunyi. .lagi terasa bila cuti sem nieyh sebab iera tak ada apa nak buat sangat kat rumah. .that's why i feel it so much.
haiyaa.
mungkinkah iera perlukan seseorang yang betul2 boleh membuatkan iera tak rasa macam niey ?ahaa.
maybe or it's a must for me ?
nak tahu tak, dulu masa zaman2 sekolah nieyh, dalam hidup iera macam ada moto :

patah tumbuh hilang berganti

faham tak maksud dia? hahaa.
but now, im trying to be macam tuh sekarang, but tak bolehlah.
kenapa seyh ? 
bukan tak ada , tapi hati tak menerima.
cehh !


iera suka mengenangkan kisah dulu yang dah lapuk dek masa?
ahaa.
itulah iera, suka fikir benda2 macam tuh ? benda2 macam tuh? benda yang ringan dijadikan berat.
i cant to avoid it.it's still come to me.
haiyaa.


okeyh, masalahnyer iera kesepian sangat bila memikirkan benda macam niey.
macam menghadap benda yang baru.
but, kuat hati ini menyatakan yang iera biarkan 'itu' datang dengan sendiri tanpa dipaksa or dicari.
iera cuba untuk mancapai apa yang iera nak sekarang dulu.


iera cuba buat andaian, macam nieyh:


tak kisahlah kau miskin ke kaya. pandai ke bongok. pendek ke lampai. lebar ke kurus. putih ke gelap. dan seumpamanya. kalau kau dah ditakdirkan untukku, kau tetap untukku juga sebab segala2nya Allah yang merancang.


yeah, boleh diterima?
hahaa.
:D


macam muka iera tak ? :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2011/03/tutorial-nak-ringankan-blog-cepatkan.html#ixzz2Bgwfuaaa