CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 27, 2011

Lirik Lagu Opick - Rapuh

video

okeyh. .post niey iera buat untuk share this song. .lagu niey selalu dimainkan dalam drama di televisyen yew. .selalunyew drama yang berunsurkan keagamaan. .keinsafan. .lagu niey boleh membuat jiwa kita tersentuh secara tak langsung yew. .
Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan
 
Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata
Kupersembahkan kepadaMu 
Yang terindah dalam hidup
 
Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMu
 
Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dadaku harap hanya
DiriMu yang bertahta
 
Detik waktu terus berlalu
Semua berakhir padaMu

CNY Holiday 2011 in Gambang,Pahang !

salam semua
dah lama jugak iera tak update blog kesayangan iera niey, muahhXxx ! XD
bukan tak da masa,cuma line internet slow sangat. .nak bukak pun take a long time tau. .
itu yang membuat iera malas nak update a new post. .
but today, even slow macam siput vavi iera nak jugak bukak !
i missed u so much, lalink ! :))
okeyh,straight to the point yew. .
post niey iera nak bagitahu destinasi percutian CNY 2011 !
ouhh yeah !
my family and me will go to. . .Gambang,Pahang !
mandi-manda di sana !
mesti best punyerr lar babe!
i likeeeee it ! ahazz :DD
dah lama jugak iera tak mandi-manda kat water park niey !
kenangan ini akan membawa kegembiraan di lubuk hatiku. .cewwah !
menghilangkan rasa duka. .sedih. .sakit. .macam2lah. .
yang penting dapat meninggalkan segala kenangan pahit. .itu pun kalau bolehlah kan. .
hmm. .can't wait you, Gambang !
i lovveeee water ! yeah. . 0,o
nanti dah balik jb after holiday,iera akan share something with you all,okeyh. .
some picture too ! i likeee snap a picture !
my hobby tau. .hihihihikzz

Saturday, January 22, 2011

bosan sgt boring XD

salam everyone !
huh. .dah lama jugak iera tak update blog niey. .tah tak tau macam tak dek mood jew lately niey. .
duduk rumah. .makan tidur. .selamat berat badan iera still maintain tau beb !
kepala makin pening sebab . . . .asyik tidur jew. .
hahahahahahkzz ,ish3. .
tak elok tuh anak dara macam tuh. .nak kerja,tapi. .ayah mama tak bagi larr. .
(anak manja) lah katakan. .
yang penting, ayah suruh baca buku belajar memandu !
kelakarnyew ayat. .tapi tuh lah kan tajuk buku tuh. .
ngee~ ^^
iera tak takut pun nak. .pegang stereng . .pegang jewla. .tapi !
paling takut nak tekan klac and minyak tuh. .
takut tertekan laju sangat2, kesian pengajar tuh. .hehehekz :D
iera nak pengajar perempuan lar. .tapi, majoriti semua lelaki. .
aiyukzz =,=
tak pewla. .tak kisah. .
if dia berani nak buat ape2, watch out !
i sepak u nanti. . ngee~
(sepak bola pun senget-benget nak sepak orang lak)
hahahahakz :D
tak sabarnyew nak ambil lesen memandu niey !
nak kereta baru. .kereta Viva ! ahakzz XD
poye larr iera niey. .tapi ! betul lah kan. .kereta baru niey boleh membuat kita lebih bersemangat !
hehehehekz :)
bangga tau bawak kereta tuh. .
kereta baru yang terjimat di Malaysia !
ouhh yeah ! i likeeeeee it !
0,o

Thursday, January 13, 2011

mana erti ''bff'' yg dyorg alu2kan ketika dulu??

salam semua. .
hari niey,iera just nak meluahkan apa yang iera rasa sekarang!
apa yang bakal iera cerita niey,adalah benda yang betul2 berlaku dalam hidup iera sekarang. .tak tau lah if semua perasaan niey hanya nak menipu diri iera atau sebaliknyew.
actually,iera rindu sangat2 dengan ''bff'' iera !
BESTFREINDFOREVER
mana dyorg niey?message kat fb ,dyorg tak reply pun. .
padahal,masing online fb, bukan tak online langsung !!
iera nak ajak dyorg keluar, hang out sama2. .
nak tengok wayang , nak tengok movie yang tengah top sekarang niey !
KHURAFAT
mesti best giler tengok kat cinema kan. .
that why, iera nak ajak dyorg tengok. .
if tak boleh pun,tak salah kan reply??
cakap jew lah. .apasal susah sangat??
emotional??
yes, i'm right now !
ingat iera niey apa?
plan dyorg selalu nyew iera akan follow dengan rela hati. .
sebab DIAORANG adalah BFF iera, tau tak!
evrytime if dyorg message kat fb kew kat phone kew. .post wall kt fb kew. .
papew lahh !!
iera akan reply balik. .
tapi kenapa INI yang dyorg BALAS balik??
susah lah nak cari kawan yang betul2 ikhlas dengan kita. .
susah sangat !!
kadang2,iera rasa iera tak dek kawan langsung kat dunia niey !
iera rasa sunyi sangat2. .dah lah duduk kat rumah jew sementara nak dapat result SPM niey. .nak kerja,mama tak bagi. .
okeyh ! duduk rumah baca novel makan tidur and makin gemuk dah niey. .
hmm. .harap2,dapat control makan yew !
macam mana nak dapat kawan, opss ! sahabat yang baik?
i need them ! 
=,=

Monday, January 10, 2011

Membaca??susah sangat ke eak. .

salam evryone !
kali niey,iera nak bercerita tentang tabiat masyarakat di malaysia kini.
banyak fact yang menyatakan masyarakat Malaysia susah sangat nak membaca ! lebih2 lagi generasi muda sekarang.
adakah membaca niey satu hobi yang membosankan?atau melecehkan?atau. .merumitkan?
mejoriti rakyat Malaysia membaca 2 buah buku setahun !
ish2. .apa tindakan yang harus kita buat?
(LU PIKIR LAH SENDIRI)
bak kata Nabil Raja Lawak
takkan nak suruh kerajaan yang bertanggungjawab?
sedangkan semua niey terpulang pokok pangkal hati individu tersebut yew. .
banyak benda yang kita boleh dijadikan bahan membaca. .
novel. .majalah. .komik. .buku cerita. .akhbar
serta apa yang ada kat internet pun, kita boleh baca. .
membacakan amalan mulia. .jangan pulak kita surf benda2 yang negatif pulak !
banyak benda yang positif boleh dibaca. .
elakkan daripada terpengaruh dengan ancaman2 yang boleh memusnahkan hidup kita di alam siber niey yew. .
maklum lah, sekarang zaman ICT beb !
segalanya ada di hujung jari kita. .
membaca jugak lah yang akan meningkatkan pengetahuan seseorang. .serta produktiviti kita. .
seterusnya,dapat meningkatkan pendapatan negara dan sekali gus mengharumkan nama 
MALAYSIA !
ouhh yeah ! i like it ! :))
renung2kan yew. .
(ANDA BUAT,ANDA DAPAT)
bak kata Ustazah Siti Nurbayah
 

Friday, January 7, 2011

tipS buat note !

hah. .this post ssangat lah sesuai untuk student yang confuse dengan subject yang sedang korang telaah yew. .
iera terfikir lah pulak nak buat tips niey. .selepas iera buat sedikit research di ruang2 akhbar SKOR SPM, iera pun nak share somethung dalam blog iera niey eayh. .if korang seriusly perlukan note yang lebih berkesan, just follow these steps. .
                                                    1.fahamkan topik yang dipelajari
                                                          2.catat kata kunci
                                               3.buat nota menggunakan ayat sendiri
                                                  4.nota mesti teratur dan sistematik
                   5.gunakan pen berbeza untuk bahagian berlainan,cth ; tajuk besar,tajuk kecil
                                                 6.mulaka ayat baru di baris baru
                                                          7.bersih dan jelas
hope lah ssangat korang dapat manfaat daripada post niey yew. . :))

Tema phone sendiri punyer !

tema phone sendiri?ape tuh maksud dia yew?
okeyh !
maksud dia kita boleh buat tema tuh mengikut citarasa kita sendiri.
everything yang akan display kat kita punyer phone tuh kita yang tentukan. .
kita browse gambar2 yang ada kat PC kita,then upload. .
untuk buat benda alah ini,kita kena ikut step by step. .
tak susah pun. .semua ada di hujung jari anda2 sekalian yew. .
kat mana benda alah niey nak dapat??
okeyh. .click this link 
web niey banyak app yang boleh kita lakukan !
nak list tak ape yang anda2 sekalian boleh buat?
1.themes
2.flash
3.wallpapers
games pun ada. .tapi tak silap iera kan. .kita boleh download jew. .
just choose then download lah yew. .
iera dah banyak kali dah buat tema sendiri kat web niey. .
so far. .okeyh lah. .
memuaskan ! :))

Thursday, January 6, 2011

Bertemu Cintaku - EZAD

Lagu niey ssangat lah iera suka yew ! and hangat dimainkan di radio. .
especially ERA fm 
lagu niey sangat menyentuh jiwa bila iera dengar. .n i like it ! :))

video 
http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=202604794266546682

Wednesday, January 5, 2011

hit counter ??? jumpa punn. .yes2 !!

hah. .punya lah payah nak jumpa hit counter niey ! huh. .tu lah. .kurang tahu tentang ICT kut?tuh yang asyik tak dapat jew. . ngeh3 0.o
best2 nyeww ! apew2 pun. .iera akan try to improve blog iera niey yew. .
just wait and see. . :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2011/03/tutorial-nak-ringankan-blog-cepatkan.html#ixzz2Bgwfuaaa