CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 27, 2011

Semester Pertama Saya :)

salam, yeah iera masih sedang bercuti semester ,okeyh. :)
nak dijadikan cerita, semester 1st iera sangat menarik and bagi banyak pengalaman dalam hidup iera. .
for me, all present in my life in Pilah is part of my family. .
iera happy to be with them. .and iera harap apa yang iera rasa sekarang sama rasa macam diorang jugak. .
(ierasendiritakfahamapayangieracubasampaikan) :D

okeyh, last week iera ada buat video. .
my 1st try, okeyh ! penat dan lelah, geram dan happy, semua perasaan menjadi satu dalam hati iera semasa dan tengah buat video niey. .ahaa. 

saja nak ce try ce try, dah software WMM ada arn, kena lah cuba beb ! :D
nahh, tengok video nieyh. .
dedicated to : ija , fifi , kak naz , zati , dini , kak fath , kak myzah , sasa and susu 


video

p/s:thanks to be part of my life , korang. :)

Friday, October 21, 2011

mine ?



this quote for you, dear. .
i know i cant calm your heart now. .
maybe you feel so heartless. .
i know what kind person of you. .
tak semua aku tahu pasal kau, tapi sedikit tentang kau , still tahu kan?

this quote for your problem now. .
memang aku tak tahu apa masalah kau yang sebenarnye. .
tapi , aku boleh agak punyer. .
:)

i dont want see your miserable life tuh. .
because it's make you feel so bad, dear. .
more and more. .

bla bla bla blahhhh. . . .
dan dan dan dannnnn. . . .

bubye !

p/s: take care lah ! bile2 ada masa ce cte ce cte lah, okeyh.

Sunday, October 16, 2011

saya mimpi awak ! :D

hahhh !
kalau iera nak cakap iera rindu AWAK ?
kalau iera nak cakap iera mimpi AWAK ?
hahaa :D

ada apa disebalik mimpi kita eak?
ada makna ke kalau kita selalu mimpi orang yang sama. .everynight?
ahaa. .iera pun tak tahu nak jawab macam mana. .
orang kata,kalau kita mimpi orang tuh tiba2,maknanya dia rindu kat kita ?
betul ke eak? tah la weyh. .

kadang2,orang yang kita mimpi tuh duduk dekat dengan kita je. .
then kita boleh pulak mimpi dia?
mata celik nampak dia. .mata tertutup katup pun nampak muka yang sama jugak. .
apa kes? how come?
aigoo~

hahaa :D
kadang2,mimpi tuh adalah salah satu hint untuk sesuatu. .
untuk benda buruk jugak or benda baik yang bakal berlaku. .
begitu ye. .
^^

iera nak cakap pasal mimpi niey, sebab iera ternampak satu fakta kecik kat dlm fb td. .
niey dia. .


betul ke tak? memang fakta niey tak ada cop yang sewajarnya. .
erkkk, 'sewajarnya' ?
apakah? hahaa. .
main hembus je guna ayat. .

tapi apa2 lah. .yang penting iera faham apa yang iera sampaikan. .
tapi, korang kena buat2 faham lah eayh. .
kihkihkihkihh ^^

p/s: kalau saya rindu awk,saya akn mimpi awk,jgn risau okeyh ! :D

Thursday, October 13, 2011

ada apa dengan SEDU ?

hahahaaaaiiiii !! :D
hari niey. .iera nak ce cte ce cte pasal sedu. .
dapat ilham nak cerita benda niey daripada Aqif sebab dia sedu tadi petang. .
comell je tengok dia sedu. .padahal sakit jugak arn sedu niey. .
okeyh, sedu niey terjadi macam niey. .

Sedu (hiccups) berlaku apabila diafragma, otot yang mengawal pernafasan kita, menjadi kejang, mengecut dan tidak boleh dikawal, otot-otot diafragma mengecut dengan mendadak dan tidak disengajakan. Biasanya, tindakan ini berulang banyak kali. Satu bunyi pelik (hic) dihasilkan.


Bunyi disebabkan oleh epiglotis yang tertutup secara tiba-tiba apabila udara masuk ke trakea . Kebiasaannya, Sedu ialah bukanlah sesuatu yang menyakitkan, tetapi ia boleh menjadi masalah apabila ia berlaku dalam masa yang agak lama. Ia juga membuatkan kita akan berasa tidak selesa. 



ahaa. .dah tahu dah? nama scientific dia   HICCUPS  . .
paggil sedu niey HICCUPS jela. .glamour sikit. .hahaa :D


cara untuk hilangkan HICCUPS niey, camniey. .

  1. tarik nafas sehingga penuh dada dan tahan nafas
  2. sambil menahan nafas, telan air liur
  3. jika masih tidak berjaya, tarik lagi nafas dalam dalam sehingga dada terasa kemas
  4. telan air liur lagi
  5. ulang perkara di atas sekali lagi dan jika masih belum berjaya, boleh cuba minum air. Dijamin hilang 100%

p/s:selalunya selepas 2x, aku terus pergi minum air. konfem hilang :D

and tadi iera ada buat satu experiment kat Aqif. .
hehee ^^. .
iera cuba buat apa yang orang selalu cakap. .apa tuh. .
taruk air kat cebisan surat khabar kat dahi budak yang kena sedu tuh. .
like this : 



kesian adik kak iera niey ye. . 
:P















dan, experiment niey tak menjadi okeyh ! hahaaa.
tah la. .so iera xdapat nak buat conclusion.  .
mama kata, baca selawat. .maybe boleh kut, cuma iera tak  kuat iman nak menjadikan nye. .
tapi, apa2 yang baik kan datang daripada Allah. .
so,dengan izin Allah dia akan manjadi atau tak. .
redha dengan apa yang di tentukan Allah,tapi tak boleh duduk je tak berusaha, okeyh ! :D


Tuesday, October 11, 2011

Doakan yang Terbaik untuk Ayah :)

okeyh, kalau iera nak cakap yang iera dah kat JB boleh tak? 
hahaa :D
bestnyerr dah ada kat rumah. .my homesweethome :)
iera tak tahu iera ada kat rumah tersayang niey sampai bila. .iera tak tahu bila naik sem 2 nanti. .
hmm. .
but, iera ada kesedihan pulak balik rumah. .
selamat ayah operate masa iera and abang balik cuti sem. .so,bolehlah iera abang tolong mama jaga ayah. .
hari niey, ayah masuk hospital untuk operation. .
ayah disahkan ada hernia or angin pasang dalam tahun niey. .tapi ayah cakap ayah dah lama rasa dah lama. .
pagi tadi kitorang temankan ayah mama. .ayah masuk bilik dalam pukul 10.30am. .and ayah keluar dalam pukul 2pm. .lama jugak nak tunggu ayah. .
before ayah masuk, ayah kena ada dalam wad unit rawatan harian. .tak ramai orang pun, dalam wad tuh just ada 4 patients yang kena operate like ayah. .
ayah no.2. .so,agak awal lah kan. .
nak tengok gambar ayah?comell sangat. .



nakal je iera niey. .mama ayah pun on je bila iera cakap nak snap pic niey. .
iera salam ayah before ayah masuk bilik tuh. .
sayu sungguh hati niey masa tuh. .
-,-

dah dalam kul 2 lebih ayah keluar. .
iera lega sangat masa dah nampak ayah. .
tapi dah sampai wad yang untuk dia baring tuh, ayah ngadu sakit. .pedih. .
masa tuh muka ayah menahan sakit dia. .
iera tahan nak nangis masa tuh. .
tipulah if kita sbagai anak tak sedih tengok ayah kita menahan sakit. .
ayah sampai nak mengalirkan mata. .apalagi iera?
iera tahan sampai boleh. .sebab if ayah nampak iera nangis,ayah mesti lagi sebak nanti. .
hmm. .

ayah dah boleh keluar dalam pukul 4.30pm tadi. .
pembedahan ayah kecil,tapi for me. .no. .sebab ayah rasa sakit sangat. .
dibelah kut perut. .dijahit semua .ayah tnujuk,panjang jugak jahitan. .
masa nak balik,iera abang cari wheelchair untuk ayah. .
hmm. .

hopefully, ayah sembuh dengan baik dan cepat. .
ayah dapat cuti seminggu. .tapi mama plan nak mintak cuti lagi seminggu. .
ayah kerja berat, and ayah dapat surat untuk tak mengangkat benda berat for two months. .
doakan untuk ayah iera, okeyh. .
thank you so muchh . . :)
bubye.

Friday, October 7, 2011

my 1st SEMESTER done

ahaa. .sekarang iera sedang 'berlepak-lepak' sorang ye.
tengok katil sebelah je, memang sayu kut.
mana Nurul Hafizah ??
dia dah balik rumah dia dah malam semalam. .aigoo~

sedihnyer tengok jiran2 semua tengah kemas2 barang nak balik rumah diorang. .
sobsobsoob~

iera tak sabar nak tunggu esok petang. .
hmm. .
im alone.
tak sanggup dah ! -,-

tapi nak buat macam mana, nak tak nak iera kena jugak balik esok. .
pilu tuh tak payah cakap lah arn. .

mama, ayah , iera tak sanggup dah ! ya Allah, kau kuatkanlah hati hambaMu niey. .

tak sabar nak hari esok ! nak buat ape je niey?
kemas2 barang dan online dan movie. .
hehee

malam niey, iera ade PROJECT nak buat .
hahaa.
menyental2 memang iera suka. .menggosok2 memang iera suka. .mengelap2 memang iera suka sangat ! 
:DD

iera nak cuci toilet dan rumah niey semua ! ahaa.
memang dah tak ada kerja, and my responsible too :)
saya orang terakhir meninggalkan rumah niey. .so, memang ada banyak kerja yang melecehkan kena buat ye !

okeyh, hari niey adalah hari last exam for my semester.MAT 133.
mak oi ! susah dohh soalan dia. agak2 la wei. .tekan2 'math error' memanjang.
keluar dewan semua cocet-cocet benda yang sama.
harap sesangat bonus mark ! hahaa.

iklan : cuak sekejap ! sebab ada orang datang rumah nak cek kerosakan !  buat takut iera je seyh.. .dah la ada berapa orang je dalam rumah niey.haishhh. . . =,=''

hah ! nak balik lahhh !!!!!!!!!!!!!
ye iera, kita balik esokkan kan ? sabar okeyh.

hmm. .malam kang la kemas2 barang2 besar-besaran .
:)

Wednesday, October 5, 2011

good LUCK for your LAST paper

minggu niey memang minggu terakhir iera kat Sri Pilah Unit 3341 niey. .
sobsobbb -,-

acececee. .padahal iera tak sabar nak balik rumah. .
last paper iera esok, paper MAT 133. .

gogogogogooo ! chaiyok :D

okeh, before tuh. .iera nak wish. .
good luck for your last paper kak Nazira ! 
^^
iera tak sempat nak wish tadi pagi, ingat kalau bising2 iera sedar, tapi iera tak sedar langsung. .
tup-tup
dah pukul 10.16am ye. .
sekarang dia tengah struggle tuk last paper dia tuh. .
walaupun nampak dah kegilaan dia nak study Bacteriology dia tuh semalam-semalam. .

okeyh, one more thing . .
iera sedh sangatttttttttttttttt !!!!!!!!!!!!!! -,-
sebab. .iera adalah budak paling last keluar rumah sabtu nanti. .
mungkin. .hari sabtu tuh iera all alone. .

so, iera kena lepak dengan Dini. .
stress seyhh !
aiyoooo 0.o

mama ayah memang boleh jemput iera petang-magrib sabtu nanti je. .
so, iera kena sabar lah kan. .
:)

iera takut untuk melalui hari niey. .
sebab orang2 yang iera sayang tinggalkan iera kat sini. .
mereka2 sudah habis paper ma. .
tinggal nak balik je kan. .

hmmm. .
sedih sangat. .




Sunday, October 2, 2011

Let it Go

sekarang niey, memang sedang menkmatilah arn suasana petang yang dikelilingi kabus. .sejuk dan mendamaikan. .
acececeee. .ayat, tak boleh belahh. . :D

kalau iera nak cakap perasaan iera dah stabil dan okeyh sekarang ,boleh? :)
about the last entry. .
after mendengar 'ceramah' daripada Kak Fat dan assistant nyerr Ija ! hahaaa.
thank you dear.

iera akan try semampu boleh untuk semua nyer Kak Fat and Ija. .
insyaAllah. .tapi, if ada yang still sama je pada pandangan korang, just tell me, okeyh ?
just forget it yang lepas2 tuh. .

grow up, iera !control yourself ! dont let your feeling control your heart. .but control with your mind. .no need to be someone's special for someone. .


sebab. .kita akan jumpa jugak one day dengan orang yang akan anggap kita special sangat pada dia . .dalam hidup dia. .
wahhhh !!!!!! Kak Fathirah ! 
tak sabar nak jumpa orang itu ! hehee. ^^
ter'excited' pulak. .
hmm. .

ketiadaan Ija tadi, iera menangis sendirian. .
memang itu yang terbaik. .
Allah bagi space yang baik untuk iera. .
seriusly, dalam 1jam lebih iera all alone in my house. .no one. .semua pergi makan ! 
iera OD ~
:))












then,after dah selesai sudah 'ceramah' tuh. .
iera, Ija and Kak Fat jadi budak nakal kat dalam blok pgi2 buta. .
lompat2 sana sini. .lari keliling blok..
hahaa. :D
dah lama tak naik nak terjun menggunaka pagar. .
hehee. skema nyer ayat. .
thanks Kak Fat ad Ija ! buat iera macam budak2 malam semalam. .
then, masing2 sakit badan. .
hahaa.

have fun ssangat.
:)

Saturday, October 1, 2011

suara hati SEDIH -,-

SEDIH ??
that feeling is hurt for everyone. .but, sometime we need to sacrifice our happiness for other's happiness. .
now, i've faced it. .

sampai perasaa tuh buat iera TAK RASA ape2 pun dah. .kebas. .nothing~
iera fikir,tak ape lah. .
asal nak tengok kau bahagia,senyum. .biar aku yang simpan dalam hati. .biar aku pendam semua perasaan niey. .


iera dah terbiasa untuk melaluinyer dulu. .sampai sekarang. .even in my new live now !
maybe. .iera memang ditakdirkan untuk menghadapi semua niey. .
iera redha~
sebab Allah sedang menguji iera. .

and from that, i knew something about myself. .
iera tahu kenapa iera tak dikurniakan 'that STATUS' dalam family iera. .
terima kasih Allah. .
akhirnyer ,iera dapat jawapan yang dah lama iera cari2 selama niey. .
:)

iera memang kuat jealous ! =,=

tapi iera takkan tunjukkan kat orang yang iera jealous. .unless,orang yang betul2 iera nak bagitahu and iera percaya dia.

kau tahu tak, kau cakap macam tuh kat aku, kau buat aku rasa SAKIT HATI ?? kau tahu aku macam mana kan. .kau selalu cakap, tapi kau macam tak kenal aku pun?? it's too hurt and hard for me, dear .
aku memang tak boleh nak menangis depan kau ! aku tahan dan tahan. .akhirnyer, aku yang makan hati sorang. .susah aku nak bagitahu orang macam mana aku rasa peritnyer,sakitnyer. .Allah swt je yang tahu. .mungkin aku bukan orang yang kau nak kenal. .but,appreciate me,please?? even sikit. .tak banyak pun aku mintak. .even for a second. .tak lama pun aku mintak. .aku tak tahu macam mana aku boleh sayang kat kau. .ye,memang aku sayang kau. .Allah bagi anugerah tuh kat aku sekarang. .aku terima,walaupun susah tuk aku terima dan tempuh. .on that moment, mata aku mendengar je apa yang kau cakap,tapi mata hati aku menangis di dalam. .sakit sangat ! walaupun kau nampak aku ignore kau,kau sakit hati kan?lagi sakit hati aku sekarang. .walaupun ignore aku tuh makan dalam buat kau,tapi aku nak kau ada dengan aku masa tuh. .hati aku selalu cakap,jangan tinggalkan aku, boleh? tapi. .macam kau akan tinggalkan aku nanti. .perangai aku memang 'menyentap'kan orang,tapi aku takkan macam tuh kalau tak ada sebab nyer. .kau buat aku sentap,okeyh ! but,sometime kau buat aku happy jugk. .sebab memang aku perlukan kau kut dalam hidup aku sekarang. .aku selalu fikir,sanggup ke aku tempuh semua dugaan niey dengan masalah hati aku yang timbul berpunca daripada kau?sanggup ke aku ,weyhh? argghhhhhhhhhhhhh !!!!!!!!!!!???? maybe aku tak layak untuk "that STATUS" tuh. .i dont deserve it to be in your life.




dengar sudah suara hati iera? i mean it. .
truly. .
memang suara hati iera. .sampai mengalirkan air mata iera niey. .
only because of you. .
iera tak tahu nak cakap macam mana. .
iera tak tahu nak sampaikan kat DIA macam mana. .
iera tak rasa dia akan baca entry niey. .
iera tak penting dalam hidup dia. .
kalau pun dulu pernah, terima kasih sangat2. .dan iera rindu sangat DIA yang dulu. .iera rindu yang dulu. .not now. . 
hmmm. . . 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2011/03/tutorial-nak-ringankan-blog-cepatkan.html#ixzz2Bgwfuaaa