CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, September 27, 2011

good LUCK , Nurul Hafizah

okeyh, entry niey. .iera tulis khas untuk IJA , my beloved roomate.
:D
sekarang, dia sedang ber'tidur' di homesweethome dia tau.
i'm all alone here in my RT.hahaa.
dia balik bukan sebab gap exam ye, dia balik sebab dia kena pergi interview SPA esok !

padan muka , IJA !
^^

alalaaa. .nervous ye ija?ya, of course dear. .
iera pernah rasa and mengalaminyer before iera masuk UiTM niey. .
memang nervous tahap gaban lah kan. .
hehee.

pesanan iera untuk ija :-

  • be strong !
  • jangan lupa bawa air masak esok !
  • baca selawat, ayat Kursi banyak2.
  • bawa your resume !
  • prepare your mental and physical ! (macam lawak je dengar :D)
  • ingat Allah banyak2 !
  • jangan tergoda dengan DOCTOR handsome!


hahaa :D
take note for all these tips ,okeyh !

GOOD LUCK , ija !!!! 


p/s: iera sayang roomate iera~

i missed that time

salam. . :)
okeyh,before iera start my BIOLOGY, let me write this entry ye. .

ahakz, today i spent time with her for while. .even for 1second, you can make me happy , ya!
i missed your jokes,i missed your smile,i missed your laugh
everything from you, i'll miss.

you are part of my life, ya ! 
since i was here. .since i learnt how to live here alone without my parent before.
you show me everything,even not all.

i can feel what i can't feel before. .
i only have my beloved brother, my mama and ayah. .

you can make my feeling good. .and, not too !
ahakz.
adat lah kan. .manusia. .

i really missed that moment ! i can't tell this thing to everyone directly.
i want this 'happy' belongs to me for now.

^^  

Monday, September 26, 2011

tiada yang KEKAL dalam hati ~

salam :))
petang niey iera nak ber'update' kejap kat dalam blog niey ye. .
before iera melanjutkan (^^) study iera nanti malam after magrib. .
actually,iera nak update semalam tapi tak sempat pulak. .

iera nak share tentang satu kenyataan. . tiada yang KEKAL dalam hati melainkan cinta kepada Allah dan Rasul, iman di dada kepada Allah dan Rasul. .
apa yang iera maksudkan adalah. .perasaan manusia kepada manusia. .
sifat manusia kepada manusia. .
perilaku manusia kepada manusia. .
boleh je, nak kepada haiwan dan lain2. .tapi iera nak cerita untuk manusia. .

berdasarkan pengalaman iera, bagi iera tiada yang kekal daripada manusia kepada manusia di dunia ini. .
susah nak cari orang yang betul2 ikhlas,tulus, dengan manusia lain. .
iera sedang mengalaminya. .
sekian lama lah jugak iera tak merasai itu punyer perasaan, now. .
welcome back ! 

iera cukup terseksa pada masa sebelum2 niey dengan sikap orang2 yang pernah iera kenal dan sayang. .
iera penat untuk melaluinya sekarang. .
iera dah biasa then, macam dah tak ada perasaan dah nak ambil hati ke. .
semuanya iera akan simpan sendiri. .
luka tuh semakin lama semakin teruk dan teruk ke dalam dan semakin dalam ke dalam hati ini. .

kadang2,iera dah penat nak menyayangi orang di sekeliling iera. .
kalau boleh,iera nak elakkan perasaan sayang yang lebih2 kepada manusia. .
masalahnye,TAK BOLEH.
-,-

kalau boleh,iera dah buat dah. .berperangai seperti orang yang tak ada perasaan. .
setiap manusia ada kenangan or zaman kisah silam dia kan. .
same goes to u, iera !

iera mengaku, yang iera cepat dan mudah nak percaya orang dan sayang orang. .
tapi, end of the story. .i'll disappointed with it.
huhhh. .susah tak hidup macam niey?
maybe ada orang lagi teruk mengalami masa2 silam dia dulu. .
tapi,cukuplah. .iera sendiri dah tak mampu nak ambil peduli dengan semua perasaan niey.

biarlah orang tak nak jaga perasaan iera ,
siapa aku dalam hidup kau kan?

alalaaaa. .iera touching pulak. .
malas2 nak layan perasaan niey. .
let it go, iera. .
please, let it go. .
ya Allah, Kau kuatkanlah hati hambaMu ini dalam menghadapi segala ujian yang Kau berikan. .
tolonglah hambaMu ini, untuk melepaskan semua itu. .
sesungguhnya,Kau Maha Mengetahui.


amin..
bubye.have nice day ! :)

Tuesday, September 20, 2011

terSENTAP

salam. . :)
wahh. .iera sedang berelax2 niey kat RT tersayang bersama IJA

i'm having my first final examination for semester 1 in UiTM Beting, Kuala Pilah !
iera dah lepas 2 papers. .BEL 120 and CTU 101.

next paper iera, PHY 110 ,next tuesday.
iera start study esok ! maybe. .iera nak collect banyak2 past year question for phy,chm and bio.

niey. .iera nak habak sat na. .nak share2 story-mery niey. .
do you know. .what's mean by SENTAP?

since iera masuk study kat pilah niey. .mereka2 disini suka menggunakan word ---> terSENTAP


sometime iera terfikir jugak. .
ape seyh yang diorang maksudkan dengan word tuh. .

now,baru iera faham. .
tersentap --> terasa --> terkesima --> terpana

hahaa. :D
tersentap niey bahaya sebenarnyer. .sebab maksud sebenar dia. .
kecil hati or makan dalam or makan hati or rasa sakit hati
ahaaa.
dangerous, right?
:)

kalau iera arn. .iera pun dah banyak kali dah rasa tersentap tuh kat pilah niey. .
tersentap tuh. .sakit rasanyer ! pedih sesangat. .
acececee. .pedih lagi kalau terkena api. .
tapi. .pedih perasaan niey lain kan. .
once dah sakit,sometime memang susah nak sembuhkan. .
ubat dia. .bukan calang2 doktor yang boleh bagi. .yang boleh rawat. .

doktor handsome mesti mauuu ! :D
apa yang iera nak sampaikan kat dalam entry niey. .
iera nak bagitahu bahawa hati dan 'jiwa' yang tersentap niey sangat makan dalam bak kata kak Nazira kite tuhh. .ahaa.

makan dalam tau. .dalam sangat adalah sangat bahaya !
makan cetek okeyh lagi !
kihkihkihhh.
orait, bubye ! 
that's all for tonight.

good night ! :)

Wednesday, September 14, 2011

my 1st Final Exam



takut+nervous+scary+berdebar-debar+menggeletar

semua perasaan ada sekarang ! iera akan menghadapi my first final next week. .
so, memang persediaan tak ada lagi. .lagi2 sekarang iera kat rumah. .
aigoo~
iera, u have to be strong ! final for semester 1 sekali seumur hidup. .ahaa. .
tak nak repeat2. .
insyaAllah, iera boleh !
yang penting. .study mesti kuat lah arn. .kena kuatkan iman jangan nak 'faceboking' je !
hahahaaaa :D

first paper iera. .BEL 120 ye. .english ! esooknyer. .CTU. .agama Islam. .
then. .ada gap seminggu for next paper. .

hmm. .iera harap sangat iera dapat score yang terBAIK untuk final exam niey. .

besok iera dah balik pilah. .dah sampai sana memang iera akan menghadap notes kat buku or lappy. .

agak stress ! tapi. .coklat yang akan mengubatinyerr. .
heheee.

coklat memang boleh ubati stress iera !
so. .bagi jelah banyak2 coklat kati iera time tuh. .boleh je habis sorang2. .

^^
memang gemuk lah awak, Nur Syahiirah binti Tukiman

dah2, stop blogging.

bubye ! :)

Sunday, September 11, 2011

saya salah =.=

what can i do to release my stress. .
what can i say to tell you about my feeling. .
because i dont know why,why my heart feel like this ! ?
DAMN.
  
sampai ada yang terluka dengan perangai iera niey. .orang kata iera pentingkan diri sendiri?
itu cakap orang. .tapi apa yang iera tahu,iera tak macam tuh.
iera niey sensitif sangat ke? or terlebih manja?
iera sendiri tak tahu. .sebab sometime i can control myself. .
tapi,kenapa lately niey iera cepat sangat terasa?
nak period ke aku niey?
alaaa. .lambat lagi kut. .
kenapa niey iera. .why??why???why?????
orang sekeliling iera semua tak salah. .
yang salahnya iera. .diri iera sendiri. .
now,i got conflict with her.
iera tak mintak semua tuh. .bukan niat iera nak buat dia sedih. .marah. .

masalah iera sekarang,mulut iera berat sangat nak tegur dia. .
bukan tak nak,tapi takut. .

kat dalam UiTM niey. .salah seorang yang iera takut. .dia lah. .

ya Allah. .kenapa lah iera suka sangat cari masalah?

so,what to do?
iera takut nak terus terang dengan dia. .
dia marah kat iera tak?
iera takut. .
-,-




Sunday, September 4, 2011

TALA got new friend ! :D

i got something from her ! and i like it ! 
thank you, kak Naz !
seriously. .before and after cuti rayer niey banyak surprise kut. .
before pasal birthday surprise tuh. .
and after, kak Naz bagi bear. .like chipmunk ! :D
so cute !
nak tengok tak dia?
kejap eayh. .


tuhh. .comel tak?
nak bagi dia nama ape eak. .
sedang bercadang nama dengan ija

got it ! 
^^

NANA

nama tuh. .gabungan daripada nama orang2 yang memilih dan membelinye. .
Nurrul Nazira and Asfar Asnawi
so. .
dapat lah NANA
setelah mendapat kata sepakat bersama ija !
credit to ija ! :D

nama kawan baru TALA adalah NANA

okeyh, done ! 



Saturday, September 3, 2011

saya HAPPY ! :D

happy sangat. .sebab ---> jalan2 dengan mama ayah abang
--->jumpa AKIM AF kt Jusco Tebrau
--->spend time dengan Wanim
--->mama masak lauk kesukaan iera

^^
ayah mama tak jemu kut melayan kerenah anak2 dia yang akan balik besok. . 
-,-

iera happy sangat bersama orang2 yang iera sayang hari niey. .
tadi, iera pergi berayer rumah Wanim . .alone. .
dah lam tak borak2 dengan dia. .
i missed u ssgt, dear!
besok,kite sama2 balik rumah kedua masing2. .
ahaa. .dia kat Uitm puncak. .

ini kenangan iera dengan dia tadi. .before balik. .


segan jugak datang rayer sorang. .tapi nak buat macam mana. .member terdekat semua tak ada nak teman. .
u've to, iera !
now,u'r a big girl already. .

then,mama masak lauk yang iera suka !
sotong masak sambal dengan daun kantan. .
yummy. . ^^
terima kasih mama ! ilysm ! <3

ahaa,tadi nampak AKIM AF kat jusco. .
dia control kut. .sebab dia artist arn. .
actually,dia macam orang biasa jugak. .
1st masa iera nampak dia,dalan hati berkata. .
''cehh,mamat niey. .kaya bebeno pakai pergi jusco macam tuh. .''
sekali dia toleh. .terus tersentap !
mak aihh . .AKIM kut. .
okeyh,dia memang orang Johor pun. .
no wonder dia kat sini. .

malam niey,dah kena pack barang. .
besok iera balik Pilah ! 
wait for me, Pilah !
(padahal,tak nak balik !)
-,-
hmm. .

Friday, September 2, 2011

saya menangis lagi T.T

iera nak cakap. .
perasaan iera cepat tersentuh. .kalau dengar lagu niey. .
boleh je kut nak mengalirkan air mata niey. .
lagu niey memang 100% untuk apa yang iera rasa sekarang kepada seorang lelaki. .
iera kecewa. .iera menangis lagi untuk sekalian kalinyer. .
dah lama iera tak menangis seperti itu. .
iera mengharapkan dia lelaki yang terakhir dalam hidup iera. .
tapi. .TIDAK. .
iera sayang dia kut dulu sangat2. .but now,i dont know. .
iera tak boleh nak benci dia. .and if iera nak sayang dia pun sekarang. .
dia bukan siapa2 dalam hidup iera. .
dia dah larikan diri dari hidup iera. .
iera tak pernah halau dia. .
tapi dia yang lari. .
hmm . .
iera sakit hati kerana dia. .
iera menangis kerana dia. .
iera terluka kerana dia. .
yang lakukan niey semua adalah lelaki. .
and. .sampai sekarang. .iera belum jumpa pengganti dia. .
and. .iera tak rasa nak cari. .perasaan iera zero sekarang. .
walaupun ada lelaki yang dah mula ketuk hati ini,iera belum buka kan lagi. .
iera tak tahu kenapa susah sangat nak buka kan hati niey. .
hmm. .
bila iera terkenang segala kenangan iera dengan dia. .mesti iera banjir. .
aigoo~
sampai ke kelas pun. .iera ingat kat dia, ,
ya Allah.
kalau dia ditakdirkan jodoh ku di muka bumi ini. .Kau bukakan lah hatiku untuk dia. .dan kalau dia ditakdirkan tak ada rezeki untuk hidup bersamaku. .Kau tutupkan lah hatiku ini untuk dirinya. .

amin. .

lagu dia apa eak?
Menangis Lagi by Fina AF

video

selamat Hari Raya 2011 !

rayer sudah tahun 2011 !
 next year punye,memang ditunggu2 la arn. .
hehee.
iera baru je sampai rumah JB niey. .gerak tadi pagi dari kampung. .iera berkampung for four days.
beraye jela arn iera dengan family semua.
tapi tahun niey tak best sangat sebab kereta tak konvoi. .pak cik Abu yang selalu join rayer2 niey tak sihat. .so,tak dapat nak konvoi as usual. .
iera balik kampung hari tuh after solat rayer. .







sampai2 je, kena duduk dapur rewang la arn. .untuk majlis marhaban@baraan kat rumah atuk petang nye nanti. .
as usual. .menu tiap2 tahu adalah popia goreng. .
isi dia menarik ! tak macam kat kedai2 jual tuh. .toge dengan sayur je.
kitoang letak sotong,udang,ayam. .n sayur pun tak dilupakan ye.supaya balance orang kampung niey makan.
memang best sangat rewang macam niey. .sebab every year mesti ada !
i will miss this moment !




memang penat kut arn buat kerja kat kampung. .rumah atok agak besar la jugak. .
then,malam nyer. .kitorang lepak2. .selalu nyer pergi berayer..
tapi memandangkan. .rasa penat lain macam. .
tengok Nur Kasih the movie jela.
memang iera dengan sepupu2 iera conquer port baik arn. .depan tv tuh. .
hehee. (macam budak2)
tepat pukul 12 kut. .semua dah ke alam mimpi masing2 ye.
^^

2nd rayer pulak. .










destinasi iera ke rumah nenek sebelah mama. .
tapi tak check in untuk tidur disitu ye.
selalu memang tidur rumah atok sebelah ayah. .
datang sebab nak berayer. .nenek tinggal seorang dah. .atok meninggal last year. .
baru jugak lah arn. . hmm. . -,-
iera dengan family lepak sampai petang kat situ. .then after magrib,kitorang pergi rumah Wak Pah kat simpang renggam. .dekat je. .rumah tuh memang setiap tahun mesti pergi rayer. .
tak rayer pun kitorang rajin jugaklah datang. .
after dah lepak2 situ. .next destination. .pergi rumah Wak Mus. .
pun dekat2 je.area2 kampung iera je.
lepak2 sampai lewat malam. .
balik rumah atok sampai kul 12 kut. .hahahaa.
baru lah betul namanyer brayer ! sampai malam2 pun pintu rumah kena bukak ye.
:D
nampak tilam dengan bantal dengan selimut. .memang ghairah giler nak tidur ! hehee.
penat weyhh. .1hari berjalan. .ahaa. 
memang lena la arn. .

3rd reyer pulak. .










jalan2 memang penat. .duit pun masyuk what?! hehee.
alhamdulillah arn. .still ade rezeki untuk dapat duit rayer. . :D
hari niey. .rayer yang ke-4. .iera balik berayer rumah sendiri. .
nanti . .lusa iera dah balik Pilah, ,
hmmm. . -,-
sobsobsobbbb.
hari niey punyer picture. .nak tengok?hehee.
tipulah tak ada kan. .



hahaa. :D
picture 'syok sendiri' !

ape2 pun . .iera nak bgitahu yang iera happy sangat2 dengan rayer tahun niey !
every year, ,rayer memang dinanti2kan. .
masa niey lah iera nak lupekan sekejap masalah selain family !
masa niey la iera lupe sekejap kerja2 iera. .
huhh. .
dan, .iera nak minta maaf kalau2 iera ada buat salah dengan korang ke. .
mana2 yang iera tak nampak, tegur2 la ye. .tak pun. .maafkan ye.
hehee.
again, iera nak ucapkan. .
SELAMAT HARI RAYA semua !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2011/03/tutorial-nak-ringankan-blog-cepatkan.html#ixzz2Bgwfuaaa